لیست اختراعات زهرا محمدحسني
اختراع حاضر،توليد نانوليپوزوم¬هاي حاوي تركيبات غذا-دارو (نوتريستيكال) چربي دوست با استفاده از روش حرارتي اصلاح يافته (بدون استفاده از كلسترول و حلال¬هاي آلي در فرمولاسيون ليپوزومي) و با كمك حلالِ پلي اتيلن گليكول، جهت كاربرد در صنايع غذايي، دارويي و آرايشي بهداشتيرا شرح مي¬دهد.روش حرارتي اصلاح يافته،تكنيكي ساده مي باشد. نانوليپوزوم ها در كمترين زمان بدون نياز به تجهيزات پيچيده (جهت كاهش اندازه) در مقياس هاي كوچك و بزرگ توليد مي شوند. در اين اختراع از پلي اتيلن گليكول به عنوان كمك حلال تركيب فعال چربي دوست (جايگزين حلال هاي آلي سمي)و سورفاكتانت غير يوني استفاده مي شود وموجب افزايش پايداري ذرات مي شود.بنابراين مانند ساير روش ها نياز به افزودن كلسترول به منظور افزايش پايداري سيستم نمي باشد. با استفاده از اين روش مي توان انواع مختلفي از تركيبات فعال را در نانوليپوزوم ها انكپسوله كرده و در زمينه هاي مختلف دارويي، غذايي و بهداشتي بكار گرفت. در اين اختراع با استفاده از روش حرارتي اصلاح يافته، نانوليپوزوم هاي حاوي گامااوريزانول توليد شدند. اين تركيبچربي دوست غذا- دارو به دليل خاصيت آنتي اكسيداني و درماني براي بهبود پايداري مواد غذايي ليپيدي و داروسازي بكار گرفته مي شود.همچنين گامااوريزانول به دليل شباهت ساختاري با كلسترولمي¬تواند به خوبي در ديواره ليپوزومي قرار بگيرد و جايگزين مناسبي براي كلسترول باشد.
موارد یافت شده: 1